streda 6. januára 2010

Sexy očká s ktorými očaríš kažého týpka =)

Hra s ceruzkami
V súvislosti s aplikovaním kontúrky sa riaďte heslom: decentne. Ak máte malé očká, ktoré potrebujete mejkapom roztvoriť, ceruzkou obkreslite iba vonkajšiu časť vrchného viečka a to tak, aby línia iba nepatrne presahovala koniec oka (presne ako to vidieť na priloženom videu).

Pri výbere farby kontúrky prihliadajte na farbu svojej dúhovky. Kontrastné odtiene oko otvoria a dodajú mu iskru. Modroočky preto zahviezdia s čiernou, hnedoočky s purpurovou a zelenoočky s tmavohnedou alebo tmavomodrou.

Pri nanášaní kontúrky sa sústreďte aj na zachovanie optimálnej hrúbky. Mala by byť postačujúca na vykúzlenie požadovaného tvaru oka, ale ťahy nesmú byť také silné, aby farba kontúrky prebila farbu oka.

Tieňohra
Jednoduché pravidlo, ktoré treba mať na zreteli hlása, že tmavé tiene oko zatvárajú, kým tie svetlé otvárajú. Stávkou na istotu je naturálny očný tieň o odtieň až dva svetlejší ako vaša farba pleti. K večernému líčeniu môžete siahnuť po špeciálnych rozjasňovačoch očí, ktoré sa nanášajú končekmi prstov pod obočie. Po ich aplikácii sa ale pred zrkadlom dva razy presvedčte, že ste ich rozmazali dostratena, inak bude efekt až príliš dramatický. A keď už je reč o obočí, malo by byť dokonale učesané. „Strapaté“ chĺpky opticky zmenšujú plochu medzi okom a oblúkom obočia.


Povedzte to riasami
Hoci dnes na trhu nájdete špirály sľubujúce tristonásobné zväčšenie rias, aj tu platí pravidlo, že s prirodzenosťou docielite viac. Zvyknite si na klieštiky, ktoré vám riasy krásne vytvarujú a špirála potom už len dokoná začaté dielo. Pokiaľ nie ste blondínka, pokojne siahnite aj po najčernejšej čiernej. Plavovlásky by s týmto odtieňom pôsobili príliš umelo, preto by ho mali vymeniť za hnedú.

Oči v hlavnej úlohe
Malé oči neupútajú pozornosť hneď, preto sa postarajte o to, aby boli to najvýraznejšie na vašej tvári. Celkový mejkap by sa mal niesť v skoro neviditeľnom „nude“ štýle. Ústa len pretrite matným rúžom a vyhnite sa pri tom ostrejším farbám.




Žiadne komentáre: