utorok 5. januára 2010

Gumičky

Sú dlhovlásky, ktoré gumičky do vlasov z duše neznášajú a keď sa ich opýtate na dôvod, dočkáte sa odpovede ako: „S chvostom vyzerám tak nejak strojene“. Je to však len starý vlasový predsudok. Chic zapletance a chvosty majú skutočne ďaleko od upätých účesov primabalerín, z ktorých by ste nevideli jediný vlások odstávať.

Aké sú teda horúce jesenné gumičkové trendy? Dvoma slovami – nízke a postranné. Vlasy sú zopnuté nízko v tyle s postranne učesanou cestičkou či dokonca s do strany vyčesanými chvostmi. Návrhárske esá ako Michael Kors alebo Tadashi Shoji vo svojich aktuálnych kolekciách nechali modelky nosiť vlasy upravené práve takýmto spôsobom, ktorý vyzerá ako elegantne, tak aj žensky rafinovane. Jednoducho nenudí.


Kúzlenie s cestičkou
Pokiaľ máte polodlhé alebo dlhé vlasy a s gumičkami ste doteraz neboli veľká kamarátka, tento trend vás iste dostane. Postranná cestička je veľmi lichotivou úpravou, aká pristane prakticky celej žene. Tým, že vytvára okolo tváre asymetrický rám, opticky ju zužuje. Ak máte napríklad nevýrazné lícne kosti a bucľatejšie líčka, práve cestička do boku vám nepochybne dodá švih.


Bohémka
Ak je vám bližší „boho-chic“ štýl, teda mierne nedbalý a bohémsky imidž, vlasy zopnite bez použitia fixačných stylingových prípravkov a pár pramienkov, ktoré vykĺznu spod gumičky, nechajte schválne neupravených. Výsledok pôsobí príjemne sviežo. Ideálny účes na babie leto!


Na čo pozor? !!!

Vlasom je najlepšie, keď majú voľnosť, nič ich netlačí, ani neťahá. Aby ste ich zapletaním nezničili, vyvarujte sa sťahovania pramienkov celkom na doraz, taktiež drobných vrkôčikov a pevných gumiek bez látkového povrchu. Vlasy sa do nich zvyknú nepekne zamotávať a ich rozpúšťanie sa môže stať doslova utrpením.


Žiadne komentáre: