utorok 5. januára 2010

Kozmetické katastrofy

Zlepené mihalnice.
Veľmi často sa stáva, že v snahe o najkrajší zvodný pohľad mihalnice nalíčiš viac ako je nutné. Príliš veľký nános špirály bude mať tendenciu riasy zlepovať, a po zaschnutí sa farba väčšinou začne veľmi rýchlo droliť, čo nevyzerá dobre.
Riešenie: Ak ti špirála ešte úplne nezaschla nie je nutné ju kompletne odličovať. Mihalnice z obidvoch strán jemne stlač navlhčeným obrúskom a opatrne z nich odstráň prebytočný nános. Potom ich pomocou čistej kefky na mihalnice rozčeš.


Nedokonalý tvar obočia.
Jeden chybný pohyb pinzetou a nešťastie je na svete. Dokým ti táto medzera zase zarastie, pomôž si ceruzkou na obočie, alebo môžeš taktiež použiť klasické očné tiene. Zvoľ si čo najpodobnejší odtieň farby svojho obočia. A nakoniec obočie očeš kefkou a zafixuj pomocou gélu na obočie..


Podráždenie po depilácii.
Občas sa stane, že si zabudneš oholiť nohy, a potom ich v rýchlosti prejdeš žiletkou bez toho, aby si použila gél na holenie a následnú ukľudňujúcu starostlivosť. To je následkom pálenia, červených bodiek ale aj červených škvŕn.
Riešenie: pokožka potrebuje ukludniť. Ideálne sú prípravky po depilácii, ktoré majú ukludňujúce a hojivé účinky.


Nešetrný prístup k pleti.
Pravidelná očista tváre je samozrejme veľmi dôležitá. Peeling sa k nej taktiež počíta, ale nič sa nemá preháňať. V snahe odstrániť z pleti všetko, čo tam nepatrí, niekedy zabúdame, že pleť je na neopatrné zachádzanie veľmi citlivá. Preto sa po príliš drsnom ošetrení objavujú červené škvrny a mierne odtoky.
Riešenie: uterák namoč do studenej vody a nechaj na pleti pôsobiť asi desať minút.
Extrémne vysušená pleť.
Nepríjemný pocit pnutia a pálenia - to sú signály, ktoré k nám pleť vysiela vo chvíli, kedy sa cíti dehydrovaná a potrebuje rýchlo uhasiť smäd.
Riešenie: ideálne sú spreje na tvár, alebo Hydratačný krém SOS na suchú pokožku Avon Care - dôkladne hydratuje i veľmi suchú pokožku.



Zlomený necht.
Nechty sa najčastejšie lámu v miestach, kde necht opúšťa nechtové lôžko. Pokiaľ je necht odštiepený zhruba do polovice, môžete ho zachrániť lepidlom na nechty. Najskôr nanes malé množstvo priamo na prasklinu, nechaj zaschnúť, a potom všetko nalakujte bezfarebným lakom na nechty a ďalšou farebnou vrstvou. Takáto oprava určite pár dní vydrží. Pokiaľ však odštiepená časť nechta visí na vlásku, nemá cenu ho znovu prilepovať. Odtrhnutý necht odstráň, prepílnikuj a pokiaľ máš čas, dorovnaj i ostatné nechty na rovnakú dĺžku, aby ruka vyzerala upravene.



Príliš veľa parfému.
Máš niekedy pocit, že na sebe necítiš svoju obľúbenú vôňu? Je to úplne normálne, pretože naše čuchové bunky si na vonné zložky veľmi rýchlo zvyknú. Zatiaľ čo okolie vôňu vníma, ty sama parfém necítíš, a tak pridávaš a pridávaš, až to preženieš.
Riešenie: použi vatový tampón namočený v čistiacej pleťovej vode a miesta s najväčšou koncentráciou parfému jemne utri.


Popraskané pery.
Suché a popraskané pery nás dokážu pekne potrápiť. Okrem toho, že nevyzerajú príliš výstavne sa ani nedajú dobre nalíčiť, pretože rúž sa v jemných šupinkách usadzuje.
Riešenie: jemne premasíruj pery zubnou kefkou. Pokožka sa prekrví a suché čiastočky kože sa tým odstránia

Zle nalakovaný necht.
Utrpel tvoj čerstvý náter prvý škrabanec? Pri takejto nehode se radšej nesnaž necht hneď odlakovať. Hrozí totiž nebezpečie, že si poškodíš farbu i na ostatných prstoch. Radšej si zober rovnaký odtieň laku a poškodené miesto s ním znovu nalakuj. Po zaschnutí povrch pretri ešte jednou vrstvou.


Silný nános tvárenky.
Pri líčení líčok postupne pridávaš a pridávaš až zrazu zistíš, že miesto jemne zafarbených líčok máš na tvári červené fľaky.
Riešenie: základam úspechu je správný smer ťahu. Nerozotieraj prebytočný nános smerem von, ale naopak do stredu. Tým se farba zjemní a výsledok opäť získá na prirodzenosti. Daj taktiež pozor na svetlo, pri ktorom se líčiš. Pri umelom osvetlení ľahko preženieš líčenie, které na dennom svetle môže vyzerať neprirodzene, preto všetko radšej skontroluj v zrkadle pri okne.


Žiadne komentáre: