streda 6. januára 2010

JEDNODUCHÉ TIPY PRE VLASY I ÚČES

Tip pre použitie kondicionéra: Ak patríš medzi baby, ktorým sa rýchlo mastia vlasy, pamätaj, že korienky kondicionér nepotrebujú. Aplikuj ho až od strednej časti vlasov.


Tip pre väčší lesk vlasov:
Pre maximálny lesk skús trik londýnských kaderníkov: čerstvo umyté vlasy nakoniec krátko opláchni studenou vodou. Tento malý „šok“ skvele uzavrie povrch vlasov a zvýši ich lesk.

Tip pre vysušenie vlasov: Vlhké vlasy učeš hrebeňom s väčšími zubmi. Potom ich vysuš uterákom, ale netri ich! Trením vlasy trpia a lámu sa. Uterák iba jemne prikladaj a vodu z vlasov odsaj.


Tip pre použitie fénu:
Teplota „pálenia“ vlasov je okolo 150°C. Fén vydáva maximálnu teplotu okolo 80°C. Napriek tomu intenzívne pôsobenie tepla vlasy vysúša, a tie sú potom matné a lámavé. Poškodeniu vlasov a pokožky hlavy nadmerným teplom zabránite, ak si vysúšač nastavíš na teplotu, ktorá je príjemná pre dlaň, a budeš ho držať približne 20 cm od vlasov. Vzduch nechaj prúdiť po smere rastu vlasov. Zaistíš tak, že štruktúra vlasu zostane hladká.


Tip pre použitie gélu:
Pre väčší objem účesu nanes gél už do vlhkých vlasov a vysuš fénom. Pre mokrý efekt nechaj gél vo vlhkých vlasoch voľne uschnúť. Ligotavá sponka dodá ten správny glamour look.

Tip pre použitie vosku: Pre oslňujúci lesk nanášaj vosk na vlasy po celej ich dĺžke, vyhni sa ale aplikácii tesne pri korienkoch. A ak svoj žiarivý účes doplníš i krásnym šperkom, staneš sa zaručene kráľovnou noci.


Tip pre použitie penového tužidla: Tužidlo nanášaj do vlasov vždy hrebeňom. Ľahko tým docieliš rovnomernú aplikáciu. Výsledkom bude maximálny objem a oslnivý a bohatý účes.


Tip pre použitie laku na vlasy: Lak najskôr aplikuj na väčší kozmetický štetec a tým potom nanes na svoje vlasy. Výsledkom bude naozaj prirodzene vyzerajúci účes bez zlepených miest.



Žiadne komentáre: