pondelok 27. decembra 2010

CONVERSE mánia

Aj Slovensko zasiahla mánia menom CONVERSE. Táto svetová značka očarila ako aj mladú tak aj staršiu generáciu. Obľúbili si ju aj známe celebrity ako Nicole Richie, Ashley a Mary-Kate Oslen, Rachel Bilson a veľa iných. Converse ponúkajú okrem svojich slávnych tenisiek aj kolekciu tašiek, kabeliek a oblečenia.

Vznik značky Converse siaha na začiatok 20-teho storočia, keď sa pán menom Marquis Mills Converse rozhodol založiť obuvnícku firmu. Avšak najdôležitejší míľnik v histórii tejto značky nastal v roku 1918, kedy sa u firmy zamestnal mladý americký basketbalista Chuck Taylor.
Práve on upravil tenisky, dovtedy známe ako "All Star" do podoby, ktorá z nich spravila najpredávanejšiu basketbalovú obuv v histórii. Dnes tento model všetci poznajú pod menom "Chuck Taylor All Star", medzi fanúšikmi tiež nazývaný ako "Chucks" alebo "Cons" .

Punk, Grunge and Rock and Roll

V 70-tych rokoch získlali tenisky Converse veľkú popularitu medzi fanúšikmi punku vďaka skupine Ramones. Populárnym fanúšikom značky bol nepochybne spevák kultovnej skupiny Nirvana Kurt Cobain, ku ktorému tieto tenisky neodmysliteľne patrili.




1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

I LOVE CONVERSE